Bel of bestel online:
Bel of bestel online: 

Sardinië

Sardinië is een eiland in de middellandse zee. Het eiland  wordt omringd door een grote reeks van kleine rotsige eilandjes. De eilandjes zijn soms bewoond en soms in gebruik door (kleine) veeboeren die 's avonds weer huiswaarts keren. 

Ontelbaar zijn de kleine zanderige baaitjes, omringd door vele kliffen, terwijl het zeewater ter plaatse een specifieke kleur heeft. 

Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. De zomers kunnen zeer warm worden, en de winters zijn doorgaans mild, maar waarbij sneeuw in de bergen geen uitzondering is. 

De kustgebieden blijven doorgaans van sneeuw gevrijwaard. Daarnaast staat het eiland altijd onder invloed van de wind; de mistral (maestrale) zoals Italianen zeggen.

Typische gerechten zijn agnello con finocchietti, gestoofd lam met venkel, tomaat en ui. Ook lekker is gallina al mirto, dat koud geserveerd wordt, nadat de gekookte kip een nacht gemarineerd is in mirtebladeren en bessen. Langs de kust wordt inmiddels veel vis gegeten. 

Sardijnse topgerechten zijn onder andere:

Zeevruchten met saffraan.  

Zuppa gallurese. 

Speenvarken of "porcheddu"   

Spaghetti met zee-egel. ...

    Bottarga.

    Culurgiones. 

    Octopussalade.

    Lam met artisjokken.

Liefde en passie voor de Italiaanse keuken is als liefde voor je geliefde. Net zo belangrijk, net zo bemint. Een gebrek aan liefde tijdens het koken, zal het gerecht verloren doen laten gaan. De Italianen zeggen: ‘Posso perdonare tutto, peró mai la mancanza di amore..’ , ofwel : Ik kan van alles vergeven, maar nooit een gebrek aan liefde. En zo is het ook voor Luigi Pani, die met liefde en passie en volledige toewijding La Storia omarmt.

© 2021 Lastoria Groningen - Ontworpen door Pro-Ontwerp