Bel of bestel online:
Bel of bestel online: 

Pizza Bakken, home made….Hoe doe je dat?

Voor een heerlijke zelfgemaakte pizzadeeg, heb je een aantal basis ingrediënten nodig. 

 • 500 gr bloem, bij voorkeur 0.0 van Italiaanse bodem
 • 7 gr gedroogde gist
 • 10 gr zout
 • 275-300 ml water, lauwwarm
 • 2 el olijfolie

Zo maak je pizzadeeg:

 1. Alle ingrediënten moeten gezamenlijk in een kom gemengd worden met je handen of met een mixer met deeghaken tot er een samenhangend deeg is ontstaan. Kneed het deeg vervolgens 8-10 minuten door. 
 2. Laat het deeg vervolgens 15 minuten rusten en maak er daarna bollen van in gelijke delen. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur rijzen. 
 3. De hoeveelheid gist die je hebt gebruikt in je deeg bepaald hoelang je het deeg laat rijzen. De algemene regel is dat bij het gebruik van 7 gram gedroogde gist, het deeg 1 uur moet rijzen. 
 4. Bij het gebruik van 3 gram gedroogde gist, moet het deeg 3 a 4 uur rijzen. Het pizzadeeg is daarna klaar om verder bereid te worden.

Zo bak je de pizza:

 1. Verwarm de oven voor op 250 ⁰C. Natuurlijk het liefst met een pizzasteen. Als je geen pizzasteen hebt, kun je de bakplaat ook mee voorverwarmen om daarna de pizza op te leggen. 
 2. Pak je deegbolletje en rol het uit op een met bloem of semolina bestrooid werkblad (aanrecht). Met de handen of met de deegroller. 
 3. Maak een vierkant of ronde pizzabodem en beleg deze met een saus en topping naar keuze. Laat de pizza nu op een met bloem bestrooide snijplank glijden en zo weer van de snijplank  in de oven op de bakplaat! De pizza bak je in 10-15 minuten op de hete pizzasteen gaar.

Glutenvrije pizzabodem

Heb je gluten intolerantie of coeliakie, probeer dan eens een pizzabodem te maken van zoete aardappel. In dit recept maak je een glutenvrije pizzabodem.

© 2021 Lastoria Groningen - Ontworpen door Pro-Ontwerp