Bel of bestel online:
Bel of bestel online: 

‘La Cucina Italiana a Groningen!’


’ La cucina Italiana…mi amore….!’

Pizza, het meest fameuze stukje platte deeg van de wereld! In het hoge noorden van ons land bevindt zich een stadspareltje: Groningen. Je zou het  niet zeggen, Groningen kun je de meest overheerlijke Italiaanse pizza’s en pasta’s eten; in het nieuw geopend authentiek Italiaans restaurantje ‘La Storia’

La Storia

We nemen je mee met Luigi Pani, geboren en getogen in Groningen, eigenaar en kok van La Storia. Luigi is als zoon opgegroeid in het restaurant van zijn ouders: Napoli. 

Luigi’s vader is op zijn 18e levensjaar naar Nederland gekomen vanuit het prachtige, maar destijds arme Sardinië. Luigi’s moeder is half Italiaanse. 

Zij is de dochter van een van de eerste Italianen uit Napels die ons koude kikkerlandje verrijkten! De ouders van Luigi hebben elkaar destijds in restaurant Contini op jonge leeftijd ontmoet.  

Hoe kwam je op het idee La Storia te beginnen?

 “Mijn ouders hebben 24 jaar lang een van de grootste en drukste pizzeria’s van Groningen gehad. Nadat ze het restaurant in 2020 hadden verkocht kwam al gauw de coronacrisis. 

In 2018 ben ik uit de horeca gestapt vanwege de geboorte van mijn dochter. Gedurende deze periode ben ik gaan nadenken welke betekenis ik in het leven wilde vervullen. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik een eigen restaurant wou beginnen, maar niet zo grootschalig en druk als die van mijn ouders. 

Ik ben erachter gekomen dat ik mij gelukkigst voel in de horeca. Er bood zich een bijzondere kans aan, toen het pand vrijkwam voor La Storia, wat ik voor ogen had. 

La storia is geopend op 2 januari, na een verbouwing van 3 maanden. Het restaurant bestaat uit een goed team van de juiste mensen die dezelfde passie hebben voor het koken en bereiden van traditioneel Italiaanse maaltijden. 

Ons team kent elkaar goed door de jarenlange samenwerking. Hierdoor zijn we goed op elkaar ingespeeld.

Hoe heb je Italiaanse keuken eigen gemaakt?

“ Als klein jongetje van 13 jaar oud, groeide ik op in het restaurant van mijn ouders: Napoli. Iedere keer uit school fietste ik direct naar het restaurant van mijn ouders om mee te helpen in de keuken, te kijken, te proeven en te leren. 

Op die leeftijd wist ik al dat ik later zelf ook in de horeca wou werken en een horeca opleiding wou doen. Vanaf mijn 16e levensjaar mocht ik echt zelfstandig werken in Napoli en heb ik het vak geleerd van het koken en het bereiden van de authentiek Italiaanse keuken. 

Het werd mijn passie, net als die van mijn vader!”

Iedere vrije weekend werkte ik in Napoli om de passie van de Italiaanse keuken eigen te maken. Toen ik uiteindelijk op mijn 18e van school afging, ben ik wederom bij mijn ouders in de zaak gaan werken waar ik uiteindelijk 20 jaar fulltime aan de slag ben geweest met veel liefde en plezier voor het vak!

Wanneer heb je de knoop doorgehakt om La Storia te openen?

‘’Ik had officiële horeca diploma’s nodig om een eigen restaurant te mogen openen. Deze heb ik in de avonduren naast mijn werk bij Napoli, behaald. Pas na de verkoop van de zaak door mijn ouders ben ik echt gaan nadenken over de vorm en inhoud van La Storia. Er deed zich een kans voor dat het pand vrijkwam voor horeca verhuur, daar waar we nu zitten. De definitieve knoop werd doorgehakt na een goed gesprek met mijn oma, waarna ik de verhuurder heb gebeld om het contract te tekenen. 

En nu een jaar later, zitten we in Groningen met een prachtig nieuw verhaal en episode: La Storia, een voortzetting van mijn passie: de traditioneel Italiaanse keuken!”

Samenvatting
La Cucina Italiana a Groningen
Artikel naam
La Cucina Italiana a Groningen
Beschrijving
Pizza, het meest fameuze stukje platte deeg van de wereld! In het hoge noorden van ons land bevindt zich een stadspareltje: Groningen. Je zou het niet zeggen, Groningen kun je de meest overheerlijke Italiaanse pizza’s en pasta’s eten; in het nieuw geopend authentiek Italiaans restaurantje ‘La Storia’.
Auteur
Publisher Name
La Storia Groningen
Publisher Logo

© 2021 Lastoria Groningen - Ontworpen door Pro-Ontwerp