Bel of bestel online:
Bel of bestel online: 

13 tips om geld te besparen als student

Als student heb je weinig geld in de knip en vaak geen inspiratie en geld om uitgebreid te koken met verse en dure ingrediënten uit de supermarkt. Toch is het mogelijk om wel lekker en gezond te eten voor weinig geld. Lees de onderstaande tips:

1. Bewaar de restjes van de vorige avond en gebruik ze opnieuw de volgende dag. Vaak kun je heerlijke zelfbedachte gerechtjes maken met de restjes van de vorige dag. Door  er een tweede verse ingrediënt aan toe te voegen, is de maaltijd en niet duur en toch gezond.

2. Koop je ingrediënten op de markt of in de plaatselijke toko. Dat bespaart geld en zo word je bewust van wat je precies koopt en wilt uitgeven. In de supermarkt krijg je vaak teveel prikkels van alles wat er te koop is en koop je vaak bijzaken die duur en onnodig zijn voor een gezonde en goedkope maaltijd.

3. Ga voor seizoensgroenten en aanbiedingen in de supermarkt. Diepvriesgroenten zijn ook goedkoper en even goed voorzien van gezonde vitaminen.

4. Eet een broodmaaltijd met ei. Dat is goedkoop en gezond. Eet er wat tomaten of een komkommer bij en klaar is kees, ofwel de student!

5. Eet bonen (met spek) en rijst. Gezond, voedzaam en goedkoop.

6. In de steden zijn er vaak grote aantallen eethuisjes te vinden waar een daghap te koop is. Studentenkortingen en aanbieding gerechten in bepaalde uren zijn er ook wel te vinden. Kijk en informeer goed rond waar en wanneer er goedkope maaltijden (afhaal momenteel) te vinden zijn. Het barst van de afhaal tentjes in alle smaken, geuren en kleuren. Zo kun je iedere dag wat bestellen. Makkelijk zat voor iedere student.

7. Deel de avondmaaltijd met medestudenten. Scheelt ook weer een boel euro’s en het is superleuk en gezellig samen te koken en te eten.

8. Een pizza of pasta onder of rond de 10 euro is altijd een goede optie. Eet er wat sla of losse groenten bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

9. Of wat dacht je van een Pane Caprese voor € 6.50 met mozzarella, groene pesto, tomaat, rucola, pijnboompitten, balsamico creme. Gezond en een flink brood 😉

10. Hap een visje en eet er een frietje bij! Op z’n tijd best gezond; ja, niet alleen de vis maar ook het frietje!

11. Eet vegetarisch en varieer met tofu, tempeh, groenten, noten en rijst. Er is zoveel te bedenken en het is betaalbaar bij de toko.

12. Maak een grote stamppot van een kilo zak aardappelen en je favoriete koolsoort. Een voordeel is dat je hier dagen van kan eten en het is super gezond en goedkoop.

13. Als je wel een keer uit eten gaat, als de corona voorbij is, bestel er dan geen drankje bij maar vraag een glas water. Zo wordt je eindafrekening een stuk goedkoper. De hoge prijs komt vaak door de drankjes, het dessert en niet door de maaltijd zelf.

Samenvatting
Artikel naam
13 tips om geld te besparen als student
Beschrijving
Als student heb je weinig geld in de knip en vaak geen inspiratie en geld om uitgebreid te koken met verse en dure ingrediënten uit de supermarkt. Toch is het mogelijk om wel lekker en gezond te eten voor weinig geld. Lees de onderstaande tips:

© 2021 Lastoria Groningen - Ontworpen door Pro-Ontwerp